Nieuwe herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19 in Vlaanderen

Ook dit najaar komt er een herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19. Die zal ingebed worden in de jaarlijkse reguliere vaccinatie van de Vlaamse overheid. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, zo meldt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Net zoals vorig jaar ligt de focus ook dit najaar op de kwetsbare personen en de bewoners van de woonzorgcentra. De vaccinatie zal opnieuw gebeuren door de huisartsen, de apothekers en de thuisverpleegkundigen. Het is de bedoeling het meest recente vaccin toe te dienen, dat momenteel in ontwikkeling is. 

Vorig jaar werden er in totaal ongeveer 1,5 miljoen vaccins toegediend. De komende maanden zal alles in gereedheid worden gebracht om de campagne vlot te laten verlopen.

Voor de nieuwe campagne is een budget van 1,55 miljoen euro voorzien.

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits wijst erop dat vaccinatie is opgenomen in de gezondheidsdoelstellingen. Vlaanderen kent ook een hoge vaccinatiegraad. "Zo beschermen we kinderen en volwassenen tegen de meest ernstige gevolgen van verschillende ziektes. Tegen 2030 willen we de bevolking nog beter beschermen met vaccinaties. Voor dit najaar organiseren we ons nu al voor de herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19", aldus minister Crevits.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.