Week van de eGezondheid in Brussel van 22 tot 26 november

Van 22 tot 26 november organiseert het Brussels Gezondheidsnetwerk, met de steun van de GGC, een Brusselse Week van de eGezondheid, een initiatief dat ook gesteund wordt door MediSfeer. 

Het doel van editie van 2021 is patiënten te informeren over het elektronisch delen van hun gezondheidsgegevens en hen helpen inloggen en zoeken naar informatie op het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Abrumet zal aanwezig zijn om vragen van patiënten te beantwoorden en hen concreet te helpen inloggen op hun gedeeld gezondheidsdossier, en dat één dag per gemeente (vijf gemeenten in totaal: Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node). Daarnaast zal het team van Abrumet ook aanwezig zijn in enkele ziekenhuizen.

Naast de acties op het terrein wordt in de Week van de eGezondheid ook een communicatiecampagne gelanceerd met affiches en een campagne op social media. Doel is om de Brusselaars bewust te maken van hun gedeeld gezondheidsdossier via het Brussels Gezondheidsnetwerk.

De rol van ziekenhuizen en artsen is cruciaal om de patiënten in Brussel te sensibiliseren. Binnenkort ontvangt u overigens een affiche over deze actie in MediSfeer Daarnaast zullen alle hulpmiddelen ook digitaal beschikbaar zijn op de site van het Brussels Gezondheidsnetwerk www.brusselshealthnetwork.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.