Nieuw gezondheidsplatform geeft Kempenaars persoonlijk advies voor betere levensstijl

Onderzoekers van VITO en Thomas More hebben samen met huisartsen een platform ontwikkeld om gezonder te leven. Inwoners van enkele gemeenten in de Antwerpse Kempen mogen als pilootgebruikers met de tool aan de slag.

BIBOPP, kort voor Burgers in Beweging met een Online PreventiePlatform, is een initiatief van VITO, zorgproeftuin LiCalab van Thomas More en artsen van Domus Medica. Het platform start vanuit de Gezondheidsgids, een vragenlijst die huisartsen gebruiken om gezondheidsproblemen te voorkomen of aan te pakken. Op basis van vragen zoals "rook je?", "komt er darmkanker voor in je familie?" of "ben je hartpatiënt?" ontwikkelt BIBOPP  een persoonlijk actieplan met specifieke activiteiten in je buurt, zoals wandelroutes, trainingen in clubverban d of gezonde kooklessen. Daarnaast krijgen gebruikers een persoonlijke score van de impact van corona op hun gezondheid en gepersonaliseerde gesprekken met een chatbot. 

Inwoners van de gemeenten Balen, Mol, Dessel, Retie en de stad Turnhout krijgen als eerste de kans om het gezondheidsplatform BIBOPP te gebruiken. De lokale besturen engageerden zich als pilootgemeenten en zetten actief hun schouder onder het uitdragen van het project.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.