VGV teleurgesteld in contingenteringsdossier

In het contingenteringsdebat heeft De Block het Vlaams Geneeskundigen Verbond (VGV) teleurgesteld. Ze keurde het betwiste contingent Franstalige studenten immers goed en zwichtte zo voor de Waalse decanen. Onderwijsminister Marcourt heeft bovendien nog altijd het achterste van zijn tong nog niet laten zien in verband met de inrichting van een toelatingsproef aan Franstalige kant. De VGV vroeg bij de ministers Crevits en De Block een onderhoud om druk te blijven uitoefenen. Hoe langer de beslissing bij de Franstaligen uitblijft, hoe langer de verrottingsstrategie voortduurt, luidt het.

Maar De Block heeft wel stok achter de deur. “We staan sterker dan vroeger”, geeft het VGV toe. “Met Onkelinx viel niet te praten. Dat is een positieve evolutie, maar nog niet helemaal zoals we ze graag zouden hebben. Als meer dan 10.000 jongeren hun loopbaan is ontzegd in Vlaanderen door de eenzijdige inrichting van het toelatingsexamen, dan moet er ook iets gebeuren in Franstalig België.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.