Update allergologie bij het Centrum Huisartsgeneeskunde Antwerpen

In de reeks studiedagen met ‘duo-voordrachten’, is het Centrum Huisartsgeneeskunde (CHA) van de Universiteit Antwerpen aan een volgende aflevering toe. Belangstellende huisartsen kunnen op 10 december hun kennis over allergologie bijstellen.

Het concept van de ‘duo-voordracht’ kan tellen als smaakmaker voor het doelpubliek: een huisarts pikt een casus uit het repertoire van zijn eigen ervaring. Een specialist gaat hierop in: hij bespreekt de brede context waarin diagnose en behandeling kunnen worden geplaatst.

Allergologie is een thema waar de organisatoren niet langer omheen konden. “De laatste jaren is er in ons land een toename van allergische aandoeningen”, zegt organisator dr. Werner Van Peer. “Huisartsen worden steeds vaker geconfronteerd met vragen van patiënten over reële of vermeende ‘allergieën’ of ‘intoleranties’. Wat moeten wij hiermee? Wat is de laatste stand van zaken in de kennis over diagnostiek en aanpak van allergische aandoeningen?”

Wanneer? Zaterdag, 10 december van 9 tot 13 uur
Waar? UA Campus Drie Eiken, lokaal R1 
Het programma vindt u hier. Klik hier voor inschrijving.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.