Studiedag genetica en verstandelijke beperking

Op vrijdag 29 januari 2016 organiseert de Universiteit Antwerpen samen met de Vlaamse en Nederlandse Verenigingen voor Artsen in de Zorg voor mensen met een Beperking, een symposium over “Genetica en verstandelijke beperking: stand van zaken en implicaties voor de zorg”. Dat alles in de Stadscampus van de Universiteit,  Hof van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen.

Deze studiedag wil artsen en andere professionals die werken met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, informeren over de nieuwste mogelijkheden voor genetische diagnostiek. Wat zijn de indicaties en interpretatie van de uitkomsten? Steeds meer nieuwe technieken betekent ook  nieuwe zeldzame diagnoses: wat moet je hier als arts mee in de opvolging van je patient? Ook ethische implicaties komen aan bod: welke ethische dilemma's doen zich voor binnen post genetisch etiologisch onderzoek, hoe ga je hier als arts mee om?

Het volledige programma vindt u hier

P.S.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.