Professor Wim Robberecht wordt nieuwe CEO UZ Leuven

Op 1 oktober 2018 wordt prof. dr. Wim Robberecht de nieuwe gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven. Hij zal de fakkel overnemen van prof. dr. Marc Decramer, die op 30 september 2018 zijn mandaat beëindigt en met emeritaat gaat, melden UZ Leuven en KU Leuven.

Het bestuurscomité van UZ Leuven droeg professor Robberecht voor als kandidaat aan de Raad van Bestuur en de Inrichtende Overheid van de KU Leuven. Die hebben de kandidatuur aanvaard en professor Robberecht aangesteld voor een periode van vijf jaar.

Prof. dr. Wim Robberecht (1959) is neuroloog en specialiseerde zich in het onderzoek naar ALS. Hij is doctor in de biomedische wetenschappen en sinds 2001 gewoon hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Van 2001 tot 2013 was hij diensthoofd neurologie in UZ Leuven. In 2005 werd hij lid van het bestuurscomité van UZ Leuven en sinds 2016 is hij er voorzitter van. Van 2013 tot 2017 was hij vicerector voor de Groep Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven. Professor Robberecht is gehuwd en vader van twee kinderen.

Reacties

Professor Luc Sels, rector KU Leuven: “Ik kijk heel erg uit naar een succesvolle samenwerking met professor Robberecht. Hij heeft veel inzicht in de werking van UZ Leuven en hoe we die nog kunnen verbeteren. Ook heeft hij een sterk ontwikkelde visie op de positie van een UZ in het snel evoluerende landschap van de gezondheidszorg. Daarnaast is hij uitstekend geplaatst om UZ Leuven nog breder en dieper te verankeren in de universiteit.”

Prof. dr. Marc Decramer, huidig gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven: “Ik ben heel blij met Wim Robberecht als nieuwe gedelegeerd bestuurder. Zijn internationale expertise en jarenlange ervaring op het vlak van biomedisch onderzoek en ziekenhuismanagement vormen de ideale basis om deskundig de vele uitdagingen van de toekomst aan te gaan.”

Nu er op korte tijd een aantal belangrijke wissels plaatsvinden aan de Leuvense top (ook de functie van hoofdarts staat bijvoorbeeld vacant na het ontslag van Johan Van Eldere), is het zaak om die leegte snel in te vullen zodat de continuïteit verzekerd wordt.

© foto: Rob Stevens

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.