Mechelse wachtpost open op 1 december

Nu het dossier van de Mechelse wachtpost ook officieel goedgekeurd is door het Verzerkeringscomité van het Riziv, staat niets de opening nog in de weg.

Begin deze maand zette het Verzekeringscomité het licht op groen voor de Mechelse wachtpost. De wachtpost is gelegen in het gloednieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten. Vanaf 1 december 2018 moeten de inwoners van regio Mechelen bij dringende medische problemen tijdens het weekend en op feestdagen dus niet meer op zoek naar de dokter met wachtdienst. 

De wachtpost verwijst uitdrukkelijk naar het nummer 1733 voor wie tijdens die dagen met een dringend medisch probleem worstelt. De operator daar moet dan triëren. 

"Is het advies de huisartsenwachtpost? Dan mag je meteen vertrekken. Kan je je echt niet verplaatsen? Dan komt de dokter van wacht bij jou op huisbezoek", luidt de boodschap naar de patiënten.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.