Jessa pakt uit met campagne: "Spoed is geen nachtwinkel"

Het Jessa Ziekenhuis en de Huisartsenwachtpost Herkenrode lanceren een filmpje, gemaakt door de studenten van PXL-hogeschool, om patiënten te sensibiliseren voor het verschil tussen de functie van een spoedafdeling, een wachtpost en de klassieke taken van de huisarts.

Het oneigenlijke gebruik van de spoedafdeling is al langer een doorn in het oog van zowel spoed- als huisartsen. Deze boodschap schenkt klare wijn. Dokter Agnes Meersman, hoofd spoedgevallen, drukt het zo uit: "Mensen leven in een cultuur van iets onmiddellijk te willen. Maar de spoeddienst is geen nachtwinkel. Wij moeten onze aandacht geven aan patiënten die echt dringend hulp nodig hebben." De juiste plaats dus voor de juiste zorg op het juiste moment. Vaak kan de hulp wachten tot na het weekend als je huisarts weer met dienst is, op maandag.

Het filmpje wordt verspreid via social media, wachtzalen van het ziekenhuis, de wachtpost of huisartsen. Er is ook contact gelegd met de apothekers en bibliotheken. Het filmpje is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=F3VqJWYWiuo&feature=youtu.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.