HARNO organiseert symposium wondzorg voor CRA’s

Op 18 maart organiseert de CRA-groep van HARNO een symposium wondverzorging. Alle geïnteresseerde CRA’s zijn welkom. HARNO breit hiermee een vervolg aan de succesvolle CRA-opleidingscursus van het voorjaar 2016.

Met de CRA-opleidingscursus van vorige lente bood HARNO (Huisartsen Noordrand) een welkom alternatief op een terrein waar het aantal kandidaat-cursisten regelmatig het aanbod overstijgt. Het praktisch gerichte programma, dat volledig voldeed aan de eisen van de overheid, kreeg vlot de goedkeuring van de FOD Volksgezondheid. De onderneming werd een succes: met een 60-tal deelnemers had het organiserend comité zijn streefcijfer qua aantal inschrijvingen bereikt.

“HARNO wil nu regelmatig thematische vervolgsymposia organiseren, waarop alle CRA’s welkom zijn”, zegt hoofdorganisator dr. Filip De Man. “We pakken andermaal uit met een origineel concept. Onze basiscursus onderscheidde zich al door het korte bestek waarin men hem kon afronden. Nu krijgt hij ook nog een staartje. Ik heb geen weet van andere CRA-opleidingen die in vervolgsymposia voorzien.”

De eerste editie, over wondverzorging, wordt geleid door Jeannine Spinnael, verpleegkundig specialist wondzorg aan het UZ Brussel. “Ze was één van de sprekers van onze opleidingscursus”, kadert dr. De Man. “We hadden snel door dat ze genoeg te vertellen had voor een heel symposium. Haar curriculum omvat twee posthogeschoolopleidingen in wondzorg, incluis fistel-, stoma- en incontinentiezorg.”

Omdat het aantal inschrijvingen beperkt is tot 66, krijgen de deelnemers van de HARNO-opleidingscursus voorrang voor het vervolgsymposium. Afspraak op de centraal gelegen en aangename locatie van het kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel.

 

Wanneer? Op zaterdag 18 maart 2017 van 8.30u tot 13.00u

Waar? Kasteel Ter Ham, de Maillé de la Tour Landrylaan 2, 1820 Steenokkerzeel

Inschrijven via harno.secretariaat@telenet.be

Meer informatie vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.