BLOODY SATURDAY: HARNO-symposium hematologie

Het 2 jaarlijkse symposium van Huisartsenkring Noordrand (HARNO), op 30 april, is dit jaar gewijd aan de hematologische patiënt.

De huisarts speelt bij de patiënt met een hematologische aandoening een belangrijke rol, omdat hij vaak als eerste merkt dat er iets aan de hand is. In de huisartspraktijk blijft het aantal hematologische patiënten beperkt, wat verklaart waarom de nodige kennis niet altijd even scherp in het geheugen zit. Maar acute hematologische aandoeningen kunnen levensbedreigend zijn: kort op de bal spelen is dus belangrijk.

HARNO zorgt voor een praktische en huisartsgerichte bijscholing, via het symposium BLOODY SATURDAY. Een aantal gezaghebbende sprekers van de KUL en de VUB zullen via casussen van patiënten met alarmsymptomen toelichten wat de huisarts te doen staat: waaraan hij aandacht moet besteden bij de anamnese en het klinisch onderzoek, welke laboratoriumtesten en bijkomende onderzoeken hij moet aanvragen, en hoe hij de patiënt moeten opvolgen en begeleiden.

Aan het einde van het symposium volgt een interactieve sessie met voting-systeem, waarbij het gehoor zijn kennis kan toetsen aan de hand van nog meer klinische casussen onder begeleiding van één van de sprekers.

Zin om uw hematologische kennis wind in de zeilen te geven? Dan is BLOODY SATURDAY the place to be. Het volledige programma vindt u hier.

 

Wanneer? Op zaterdag 30 april, van 8.30u tot 12.30u
Waar? Hof ten As, Perksesteenweg 37, 1820 Melsbroek
Inschrijven kan tot 16 april op harno.secretariaat@telenet.be of 0473/80 80 56 (gelieve te vermelden of u nadien op de receptie aanwezig zal zijn).
Het symposium is gratis voor HARNO-leden. Niet-leden storten 20 euro op BE07 6451 4309 7566 van vzw HAK Harno.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.