Tweede editie Brussels orgelfestival gaat begin februari van start

Na een succesvolle eerste editie in 2018 is het Brusselse orgelfestival "This is not a Pipe...Organ Festival" van 1 tot en met 4 februari 2019 klaar voor haar tweede editie. Vier dagen lang wordt de ongelooflijke klank van het orgel en zijn door erfgoed omhulde decors onthuld aan de muziekliefhebbers.

Gedurende vier dagen zorgen de organisatoren Brusselse Orgels en ECHO (European Cities of Historical Organs) voor vijftien evenementen op tien verschillende plaatsen met veertien verschillende orgels en 23 organisten.

Het orgelfestival is voor het publiek een uitgelezen kans om het orgel als instrument te ontdekken en tegelijkertijd kennis te maken met jonge organisten van Belgische conservatoria of zelfs een Russische organist. Verschillende Europese orgelmeesters zakken ook naar België af om er masterclasses te geven aan studenten.

Vanwege zijn monumentale omvang huist het orgel als instrument vaak in een indrukwekkende en erfgoedrijke locatie. Op de openingsdag vormt de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele meteen het decor voor een uniek concert met drie orgels. In de daaropvolgende dagen volgt er onder meer nog een orgelwandeling van de Karmelietenkerk via de Onze-Lieve-Vrouw-der-Rijke-Klarenkerk naar de Sint-Gorikshallen en er staat zelfs een orgelmeditatiesessie op het programma in de Dominicanenkerk.

Voor alle info over "This is not a Pipe...Organ Festival" kan het publiek terecht op de website www.brusselscityoforgans.org.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.