Trossen los, weg met die winterblues

De donkere dagen, koude en sneeuw. Een lente die maar niet wil komen. Gelukkig is er een oplossing: een reis plannen naar een plek waar het heerlijk warm is.

Een ultraluxueuze cruise met Seabourn is de perfecte therapie tegen de winterblues.

In februari en maart gooit het boetiekschip ‘Seabourn Encore’ drie keer de trossen los. Van Lissabon gaat het richting Canarische Eilanden, en terug. De drie cruises duren 10 of 11 dagen, met telkens een aantal dagen op zee en een aantal dagen om de Canarische Eilanden te ontdekken.

Het concept van Seabourn is geweldig: een drijvend luxehotel brengt je naar Madeira, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. Ook kleine eilanden als El Hierro en La Gomera zijn geen probleem voor de kleinschalige Seabourn Encore.

De kamer reist met je mee. Op elk eiland is een zee aan mogelijkheden, van georganiseerde uitstappen tot eigen mini-avonturen. Of gewoon dolce far niente, dat mag ook.

Verveling tijdens de dagen op zee? Onmogelijk!
Het schip is als een drijvend paradijs. Als Seabourn Encore voor anker ligt, denken mensen aan wal vaak dat het een jacht is van een of andere miljardair. Het is een bubbel van luxe en ruimte, op weg naar zon en warmte.

Terwijl het schip zuidwaarts vaart kan je genieten van een vers gemaakte cappuccino in de Seabourn Square lounge, een ontbijt of lunch op het teakhouten dek van The Colonnade, een relaxerende massage in de spa, een zenmoment in een van de vele bubbelbaden – met zicht op de oceaan –, een ‘afternoon tea’ met alles erop en eraan, of een gastronomisch diner in een sterrenrestaurant. Lekker decadent mag ook eens: een champagne- en kaviaarontbijt op het terras van je suite, waarom niet?

Lanzarote

Het culinaire aspect is aan boord erg belangrijk. Vijf totaal verschillende restaurants geven je de vrijheid om te kiezen. Soms heb je zin in een culinaire belevenis, maar het mag ook eens eenvoudig. The Colonnade is het buffetrestaurant met een prachtig buitenterras. Daar ontbijten bij zonsopgang maakt je dag helemaal goed. Het buffet werkt ’s avonds met thema’s, van Aziatisch tot zuiders. O zo belangrijk is het buitendek. Het is fantastisch om in openlucht te kunnen eten (terwijl je vrienden in België verkleumd hunkeren naar wat zon).

Het hoofdrestaurant is de iets meer formele plek, met altijd weer een schitterend à-la-cartemenu. Het is ook de plaats waar een keer per week iedereen samen komt voor een gala-avond.

Wie van de Japanse keuken houdt, moet zeker dineren in het sushirestaurant, met Japans personeel en de meest succulente gerechten uit Japan. Dit kleine restaurant is een verrassing van formaat.

The Grill is voor velen het toprestaurant aan boord. Driesterrenchef Thomas Keller bedacht alles, van menu tot interieur en van verlichting tot pianomuziek. Dit is de plaats waar food en storytelling samenkomen. Eenvoudige gerechten als caesarsalade, steak, kreeft of zelfs kip krijgen in dit restaurant een andere dimensie door de manier waarop de kelners erover vertellen. Het is alsof ze de kweker of landbouwer persoonlijk kennen. Heel wat gerechten worden op een bijna rituele manier aan je tafel klaargemaakt of versneden. De sommelier kiest samen met jou voor de beste wijn. Topklasse!

Buiten eten bij het zwembad kan ’s avonds in het restaurant Earth & Ocean at The Patio. Dit restaurant staat bekend voor het aanbod van lokale gerechten uit de omgeving van waar het schip vertoeft.

Alles kan, alles is aanwezig, je hoeft enkel te kiezen. Dat Seabourn extra all-inclusive is, maakt het alleen maar makkelijker. Ja, dus ook wijnen zijn inbegrepen. Het is evenmin nodig om je zorgen te maken over reservaties. Spreek met je ober, of bel naar de guest services, en het is gefikst. De restaurants hebben ruime openingsuren en je kiest zelf of je al dan niet een tafel deelt.

Kom je toch te laat aan boord? Dan is roomservice altijd beschikbaar. Je hebt net een fijne douche genomen en daar belt je kamersteward. Hij dekt de tafel en even later kan je aanschuiven, als een prins of een prinses.

Vrijheid in het kwadraat
Luxe is meer dan champagne en kaviaar. Het is ook die enorme vrijheid om zelf je vakantie te beleven, op je eigen ritme. Bij elk eiland zijn er opties voor excursies, of kan je zelf op stap. Het schip ligt lang genoeg in elke haven, om telkens weer goed te kunnen proeven van elke bestemming. Die vrijheid, dat kan niet genoeg benadrukt worden.

Als je aan trouwe klanten vraagt waarom ze telkens opnieuw voor Seabourn kiezen, dan gaat het niet enkel over het schip, het heerlijke eten, de zee aan ruimte, de overvloed aan comfort. De manier waarop de bemanning de gasten in de watten legt, ook dat maakt Seabourn. De mensen. De crew. Zij beheersen het subtiele evenwicht tussen topservice en toch ‘gewoon’ doen. Persoonlijkheid, humor, dat warme thuisgevoel creëren, het zijn hun stokpaardjes.

Madeira

Succes
Na de drie Canarische cruises zet Seabourn Encore op 2 april koers van Lissabon naar de Griekse Eilanden, een cruise van 15 dagen (met o.a. Mallorca en Malta).

Na deze cruise blijft het schip het hele seizoen in de oostelijke Middellandse Zee. Deze positioneringscruise kan gecombineerd worden met de vorige, voor een extra lange vakantie. Tot de echte lente bij ons terug is.

Na bijna twee jaar pauze is het enthousiasme voor de terugkeer van Seabourn Encore groot. De cruises naar de Canarische Eilanden verkopen als zoete broodjes. Wacht niet te lang en maak een afspraak met je reisagent.

Afvaarten Canarische Cruises: 19 februari, 1 en 22 maart 2022
Afvaart positioneringscruise van Lissabon naar de Griekse Eilanden: 2 april

Meer info: www.seabourn.com
Prijzen vanaf €3.799 p.p.
Seabourn is ultra-all-inclusive

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met onze reserveringsafdeling: 00800 1872 1872 (gratis) of informatie@seabourn.com.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.