Nieuwe expo belicht rol van leger tijdens eerste coronagolf

In het Brusselse Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis is woensdag de nieuwe fototentoonstelling "Covid 19 [Frontline Medics]" feestelijk geopend. Deze expo brengt het werk en de inspanningen geleverd door de Medische Component van Defensie na het uitbreken van de coronacrisis in de aandacht, aan de hand van foto's genomen door reserve-sergeant en professioneel fotograaf Jérusalem Pierard.

Tussen april en mei 2020, toen de coronapandemie in alle hevigheid woedde, liep Jérusalem mee in het kielzog van de mannen en vrouwen van de Medische Component, om hun inspanningen en resultaten op het terrein vast te leggen. 

Het resultaat van dit werk is vanaf morgen/donderdag te bewonderen in het museum, gelegen in het Jubelpark. Naast de fototentoonstelling is ook een selectie aan uniformen en materiaal van de Medische Component te bezichtigen. De expo loopt tot eind maart 2022.

> Meer info : www.warheritage.be/fr

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.