Eerbetoon aan John en Yoko in Concertgebouw in Amsterdam

Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert op woensdag 3 april een avond in het kader van de actie 'Bed-In for Peace' van Beatle John Lennon en diens vrouw Yoko Ono, vijftig jaar geleden. Marike Jager, Maaike Ouboter, Bertolf en Yorick van Norden brengen een muzikale ode aan het wereldberoemde stel.

Speciale gast is Beatles-kenner Mark Lewisohn. Ook zijn er andere gasten in het Concertgebouw, die destijds bij het legendarische evenement in het Amsterdamse Hilton Hotel een kijkje namen.

John Lennon (1940-1980) en Yoko Ono sloten zich in maart 1969 een week lang op in het hotel. Het pasgetrouwde paar probeerde met zijn actie een statement te maken voor wereldvrede. Van over de hele wereld kwamen journalisten langs om Lennon en Ono in kamer 702 te interviewen. "Deze boodschap van wereldvrede lijkt anno 2019 nog immer relevant en minstens zo actueel", aldus de organisatoren van het eerbetoon.

De kaartverkoop is donderdag begonnen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.