6e editie van Leuven Jazz serveert opnieuw topnamen

Met Philippe Catherine, Eric Legnini, Craig Taborn, Vijay Iyer en Julian Lage serveert Leuven Jazz voor zijn zesde editie, die in 2019 van 15 tot 24 maart zal plaatsvinden, weer enkele internationale topnamen. Leuven Jazz is een initiatief van de stad Leuven in samenwerking met een vijftiental culturele organisaties. Het festival kreeg dit jaar 6.500 toeschouwers over de vloer.

Het Belgische jazzlabel Igloo Records viert tijdens het festival zijn 40ste verjaardag met een concert van Philippe Catherine, die pas voor de tweede keer zal samenspelen met de Belgische jazzpianist Legnini, de bandleider van The Afro Jazz Beat en het Eric Legnini Trio. Ook drummer Antoine Pierre, trompettist Jean-Paul Estiévenart en contrabassist Thomas Bramerie zijn van de partij.

Daarnaast is er een avond voorzien voor een gezamenlijk concert van Craig Taborn en Vijay Iyer (US), twee van de meest invloedrijke jazzpianisten van hun generatie. Zowel Craig Taborns 'Daylight Ghosts' als 'Far From Over' van het Vijay Iyer Sextet werden vorig jaar wereldwijd bejubeld als de beste jazzreleases van het jaar.

Onder de andere eerste namen die de organisatoren bekendmaakten: The Breath (VK) die orkestrale jazzpop brengt, de Belgische DansDans met Bert Dockx, Frederic Jaques en Steven Cassiers en gitarist Julian Lage (VS), die op zijn tiende met Carlos Santana op het podium stond en tot dusver reeds twee Grammy-nominaties in de wacht sleepte.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.