Ziekenhuisscholen krijgen duwtje in de rug

De dertien Vlaamse ziekenhuisscholen krijgen volgend jaar 800.000 euro extra van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Vanaf 2020 wordt dat 2,5 miljoen euro extra.

Vlaanderen telt zeven ziekenhuisscholen in het basisonderwijs en zes in het secundair, onder meer in Leuven, Antwerpen, Gent, Zandhoven, De Haan en Vlezenbeek. Jonge kankerpatiënten of jongeren die revalideren na een zwaar ongeval, krijgen er les. Vorig schooljaar waren dat er elke dag ongeveer 350 in het basisonderwijs en 440 in het secundair.

De ziekenhuisscholen werken samen met de normale school van de zieke leerling. Bedoeling is om de leerachterstand zoveel mogelijk te beperken en de terugkeer naar de gewone school vlot te laten verlopen.

Vanaf volgend jaar krijgen de ziekenhuisscholen 800.000 euro extra om het aanbod te vergroten, meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits donderdag, op de Dag tegen Kanker. Vanaf 2020 loopt dat bedrag op tot 2,5 miljoen euro. Dat moet 25 extra plaatsen in het basisonderwijs opleveren, in het secundair onderwijs zijn dat er 115.

"Alle leerlingen, ook zieke kinderen, hebben recht op onderwijs. Genezen staat op de eerste plaats, maar weten dat je geen leerachterstand opbouwt en de band met de thuisschool bewaart, draagt bij tot een goed herstel", zegt Crevits.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.