Zestigtal artsen van Ziekenhuis Oost-Limburg krijgt snelcursus voor verpleegkundigen

Een zestigtal artsen van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk heeft maandag en dinsdag een snelcursus gekregen om verpleegkundige taken uit te voeren. Dat schrijft Het Belang van Limburg. "Zij maken nu deel uit van onze reserve, waardoor we hen kunnen oproepen als er op bepaalde afdelingen veel zieken zijn of als er ergens extra rust nodig is. Voorlopig hebben we hen nog niet ingeschakeld, maar het is goed dat we hen achter de hand hebben", zegt ZOL-woordvoerder Jurgen Ritzen.

De opleiding werd twee weken geleden opgestart om in eerste instantie 220 verpleegkundigen van het ZOL om te scholen voor de afdeling intensieve zorgen. De opleiding van één dag werd nu opengesteld voor artsen die bereid zijn om verpleegkundige taken op zich te nemen, zowe l op intensieve zorgen als op andere afdelingen.

Een zestigtal artsen, assistent-artsen, huisartsen en verpleegkundigen die thuis zitten, heeft zich na een interne oproep vrijwillig opgegeven voor de snelcursus. Heel wat artsen en specialisten zijn namelijk momenteel ter beschikking omdat niet-urgente ingrepen en consultaties zijn geannuleerd.

In het ZOL worden 121 patiënten opgevangen, van wie 31 op intensieve zorgen. Daarnaast viel er één overlijden te betreuren. Het Genkse ziekenhuis beschikt momenteel over voldoende capaciteit, waardoor er geen transfers naar andere ziekenhuizen hebben plaatsgevonden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.