Trump sloot nu ook deal met vaccinontwikkelaar Moderna voor 100 miljoen dosissen

Donald Trump heeft een deal gesloten met farmabedrijf en vaccinontwikkelaar Moderna voor de levering van 100 miljoen dosissen van een potentieel vaccin tegen het coronavirus. Het contract is goed voor 1,5 miljard dollar. Trump sloot eerder al vijf gelijkaardige deals met Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer, Sanofi en AstraZeneca, samen goed voor 800 miljoen dosissen.

Biotechbedrijf Moderna startte recent met de finale fase van de klinische tests voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Voorlopige resultaten uit de eerste fase wezen erop dat het vaccin van Moderna een immuunrespons opwekt. Na de derde fase kunnen de regulatoren in principe beslissen om het vaccin al dan niet beschikbaar te maken op de markt.

Volgens de Amerikaanse topexpert Anthony Fauci zouden we ten vroegste eind dit jaar weten of het betreffende vaccin veilig en doeltreffend is, maar Trump liet al weten te hopen dat er nog voor de presidentsverkiezingen van 3 november resultaten zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.