Toestroom van patiënten in Limburg is er nog niet" (gouverneur)

"De toestroom van patiënten die opgenomen moeten worden, is er op dit moment nog niet. We zien gelukkig nog geen sterke stijging in Limburg", dat zegt waarnemend gouverneur Michel Carlier vrijdag. De provincie neemt voorlopig geen bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Volgens de gouverneur is het aantal patiënten in Limburg al een aantal dagen vrij stabiel. "Het schommelt rond de 20 à 25 gevallen. Donderdag lagen er 2 patiënten op intensieve zorgen", legt Carlier uit. "23 juli zaten we aan 18 patiënten en nu aan 20, terwijl het hoogste 25 was. Het laagste aantal is 12 juli, toen er 5 waren."

De provincie Limburg neemt voorlopig geen extra maatregelen. "Dat overwegen wij op dit moment nog niet. Wij houden de maatregelen aan die nu lopende zijn. De maatregelen op federaal niveau hebben onze goedkeuring. Daarnaast zijn er een aantal gemeenten die bijkomende maatregelen nemen, zoals het annuleren van evenementen en het verbieden van samenscholingen", vertelt Carlier. "Ik ben wel in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo zit Houthalen-Helchteren in alert 3, terwijl er voor Genk en Heusden-Zolder alert 2 is. Daar is dus een verhoogde concentratie. Beringen zit daar echter niet tussen."

In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder verblijven vrijdag vijf coronapatiënten. Er is een patiënt ontslagen uit het ziekenhuis. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zijn vrijdag twee patiënten, waarvan geen enkele persoon verder herstelt op de intensieve zorgen. In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk zijn drie coronapatiënten, van wie ook geen enkele op intensieve zorgen. Het ZOL heeft vijf ontslagen ten opzichte van donderdag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.