"Strenge regels helpen niet als ze niet worden gerespecteerd" (De Block)

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoopt dat mensen vanaf nu de regels beter zullen opvolgen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. "Iedereen vroeg leefbare maatregelen en een perspectief, dat hebben we gegeven. Strenge regels helpen toch niet, als ze niet worden gerespecteerd", zei ze aan VRT NWS.

Elke persoon mag individueel nauw contact hebben met maximaal vijf personen buiten het gezin, mondmaskers zijn binnenkort niet overal meer verplicht en de quarantaine wordt beperkt tot zeven dagen. Het zijn een aantal van de versoepelingen die premier Sophie Wilmès vandaag aankondigde op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block verdedigt de genomen beslissingen. "We willen een groter draagvlak creëren en daarvoor moeten de regels eenvoudig zijn. We moeten de mensen laten weten dat we naar betere tijden gaan, als we ons aan deze maatregelen houden. Dit is het langetermijnperspectief dat er moest komen", klinkt het .

De Block verwacht dan ook dat de cijfers de komende weken nog zullen stijgen, maar dat er daarna weer een daling komt. "Als de maatregelen zoals ze nu geformuleerd zijn, worden opgevolgd, zal dat ook effect hebben. Strenge regels helpen toch niet, als ze niet worden gerespecteerd."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.