Meer dan 3.000 COVID-19-patiënten in ziekenhuizen

Voor het eerst sinds begin december liggen er meer dan 3.000 mensen met het coronavirus in de Belgische ziekenhuizen. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft op weekbasis stijgen, maar steeds minder snel. Dat blijkt zaterdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er liggen momenteel 3.025 COVID-19-patiënten in de ziekenhuizen, waarvan 801 op intensieve zorg. Tussen 27 maart en 2 april moesten er dagelijks gemiddeld 274 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Op weekbasis is dat een stijging met 19 procent.

Tussen 24 en 30 maart werden dagelijks gemiddeld 4.700 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land, een stijging met 3 procent op weekbasis. Volgens experten zou de piek in het aantal besmettingen mogelijk volgende week bereikt worden. Sinds de start van de pandemie raakten al 892.585 Belgen besmet met het virus.

In de provincie Antwerpen daalde het aantal bevestigde gevallen in de periode tussen 24 en 30 maart op weekbasis met 2 procent. Ook in Oost-Vlaanderen (-2 procent), West-Vlaanderen (-8 procent) en Namen (-1 procent) is dat het geval. In de provincies Vlaams-Brabant (+3 procent), Limburg (+13 procent), Waals-Brabant (+2 procent), Henegouwen (+10 procent), Luxemburg (+14 procent) en vooral Luik (+26 procent) stijgt het aantal besmettingen nog steeds. Idem voor Brussel (+4 procent).

Het aantal mensen dat in ons land stierf aan de gevolgen van COVID-19 bedraagt momenteel 23.083. Gemiddeld stierven tussen 24 en 30 maart elke dag 28 mensen aan het virus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.