Personeel van ziekenhuisgroep CHC in Luik vraagt versterking

Het personeel van de Luikse ziekenhuisgroep CHC gaat donderdag manifesteren voor de ingang van de kliniek Montlégia in Luik. Met de actie, die de steun heeft van de christelijke vakbond, willen ze hun dringende vraag voor extra personeel kracht bij zetten.

De ziekenhuizen in de provincie Luik trekken al enkele dagen aan de alarmbel, door de snelle stijging van het aantal COVID-19-patiënten. Het water staat het zorgpersoneel aan de lippen. Door de snelle toename, moeten andere interventies uitgesteld worden. De ziekenhuisgroep CHC telde maandag 257 patiënten met COVID-19, van wie 47 op intensieve zorg liggen.

Volgens de vakbond CNE is het zorgpersoneel uitgeput. In sommige ziekenhuizen is tot 20 procent van hen afwezig. "Het leed is er voelbaar, de werknemers trekken het niet meer. Elke dag worden we gecontacteerd door personeelsleden die aan het eind van hun krachten zijn", zegt vakbondsafgevaardigde Isabelle Linder dinsdag. "De mensen vragen zich af waar de beloofde versterking blijft, de beloofde premies? De overheid moet dringend naar hun vragen luisteren!". De CNE wijst erop dat in het regeerakkoord een enveloppe van 1,2 miljard euro is voorzien voor de sector. "Men moet die gebruiken".

Om hun ongenoegen te uiten, zal er donderdag tussen 13 en 14 uur worden gemanifesteerd aan de ingang van het MontLégia-ziekenhuis.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.