Ook Domus Medica verrast door snelheid afschaffing vestigingspremie

Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat de vestigingspremie niet het beoogde resultaat gaf – en we deze maatregel dus enigszins begrijpen – zijn wij wel verbaasd door de snelheid van deze beslissing en de heel korte overgangsperiode. Onze nieuwe collega’s worden hierdoor voor een voldongen feit gesteld, luidt het.

"Als huisartsenvereniging willen we er dan ook sterk op aandringen dat er een langere overgangsperiode komt alvorens de premie af te schaffen. Dit geeft ook de mogelijkheid om de beloofde extra investeringen in de overgebleven Impulseo-middelen uit te werken, zoals werd gesteld in de nota van de Vlaamse overheid."

"Hierin wordt o.a. aangekondigd om de tegemoetkoming voor de loonkosten uit te breiden naar andere disciplines, wat de eerstelijnszorg beter ondersteunt en sterker maakt om met de veranderingen in de gezondheidszorg (o.a. chronisch zieken) om te gaan. Een langere overgangsperiode is dus nodig om de beide hervormingen samen te realiseren."

"Wij dringen er dan ook op aan dat de Vlaamse overheid een langere overgangsperiode respecteert en de hervorming van de Impulseo-fondsen verder waarmaakt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.