Wetsontwerp met artsenquota passeert commissie in eerste lezing

De Kamercommissie Gezondheid heeft vrijdag in eerste lezing het licht op groen gezet voor het wetsontwerp dat de artsen- en tandartsenquota voor respectievelijk 2028 en 2027 vastlegt. Op vraag van N-VA en Vlaams Belang komt er nog een tweede lezing.

De tekst is belangrijk. Hij is een van de bouwstenen van het akkoord dat de federale regering en de regering van de Franse gemeenschap eind april sloten over de decennialange discussie over de Riziv-nummers. In ruil voor een toename van de quota voor het zuiden van het land vanaf 2028 voert de Franse gemeenschap vanaf 2023 een ingangsproef in. Die moet ervoor zorgen dat het aantal afgestudeerden in lijn ligt van het aantal Riziv-nummers. In Vlaanderen bestaat die proef al veel langer.

Het ontwerp moet dus nog een tweede keer langs de bevoegde commissie passeren, waarna de voltallige Kamer er nog over moet stemmen.

> Brussel: roep om versoepeling artsenquota

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.