"Niet alleen onze minister van Justitie, maar onze hele samenleving in gevaar" (opinie)

"Onze minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, wordt door de (Nederlandse) drugsmaffia bedreigd. Dit nieuws schokt onze hele samenleving", stelt Mireille Vergucht, dermatoloog en voormalig voorzitster van het Vlaams Platform tegen Drugs, vast. Wat doen we eraan?

"Onze minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, wordt door de (Nederlandse) drugsmaffia bedreigd. Dit nieuws schokt onze hele samenleving. Het is wel een rare speling van het lot dat juist het parlementslid dat een joint rookte in de senaat in 1999 en zo het drugs-gebruik een boost gaf , nu het slachtoffer is geworden van drugscriminelen en onder versterkte politiebescherming staat met verhoogde beveiliging."

"Minister Van Quickenborne is als minister van Justitie wel streng opgetreden tegen de drugscriminaliteit, dat moet gezegd worden."

"Wat moet er dan wel asap aangepakt worden? Niet alleen het aanbod van drugs moet worden aangepakt (drugscriminelen ), maar vooral moet er een eenduidige boodschap komen om de VRAAG naar drugs te verminderen." 

"En wat zien we?"

"Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) is een belangrijke raadgever bij het ministerie van Welzijn, voor de preventie van drugsgerelateerde gezondheidsschade. Deze organisatie is echter links-denkend, permissief en voorstander van de legalisatie van cannabis, en geeft onze samenleving, onze jeugd, niet de nodige éénduidige en correcte boodschap over en tegen drugs. “Soft”-drugs is immers bewust misleidend: er is niets soft aan dit product."

"Dat de onderwereld van de drugscriminaliteit nu bovengronds komt, was reeds decennia geleden voorspelbaar. De overheersende boodschap dat het in Nederland goed ging door hun gedoogbeleid is ondertussen achterhaald. Niet alleen onze Minister van Justitie maar onze hele samenleving is in gevaar."     

"Ik wens minister Van Quickenborne en zijn gezin een veilige en gelukkige toekomst."

Mireille Vergucht, dermatoloog 
Voormalig voorzitster van het Vlaams Platform tegen Drugs

> Met conferentie over drugs willen organisaties kloof praktijk-beleid dichten

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    26 september 2022

    “ woorden wekken , voorbeelden trekken “:
    de bovengrond moet zelf het voorbeeld geven en niet snuiven ipv wetten te maken die enkel voor een ander gelden maar niet voor hen !
    Dat neemt niet weg dat Quicky en zijn gezin met rust moeten gelaten worden , er zijn andere “ manieren “ om je mening te uiten , we zijn gelukkig nog niet bevrijd zoals den Donbas door VladiMIR waar ze ook hun “ stem” mogen uitbrengen !