Byteflies werkt aan epilepsie-wearable

Byteflies is een Belgisch-Amerikaanse onderneming in de sector van de wearable health. Samen met een multidisciplinair team van experten én in samenwerking met SeizeIT wil het bedrijf een niet invasief systeem ontwikkelen voor de detectie en kwantificering van epileptische aanvallen. Doel: de behandeling van epileptische aanvallen beter kunnen opvolgen. 

Het systeem zou beter moeten werken dan wearables die nu gebruikt worden door de combinatie van metingen van hersen- en cardio-repiratoire activiteiten. Nu worden epileptische activiteiten doorgaans gemeten door middel van een accelerometer die rond de pols of enkel wordt bevestigd en die een onderscheid maakt tussen een epileptische beweging en bijvoorbeeld ene beweging tijdens het tandenpoetsen. Door hersen- een hartactiviteiten aan de meting toe te voegen, moet de detectie van epileptische aanvallen nauwkeuriger worden en moet er een onderscheid kunnen worden gemaakt tussen partiële aanvallen en de zogenaamde absences.

SeizeIT is een twee jaar durende publieke en privésamenwerking, financieel gesteund door Vlaanderen en Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.