Aantal nieuwe besmettingen neemt af, maar meer nieuwe overlijdens en ziekenhuisopnames

De groei van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft afnemen. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Er werden tussen 5 en 11 augustus gemiddeld 604 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 5 procent tegenover een week ervoor. Vrijdag ging het nog om een stijging van 9 procent op weekbasis. Het aantal overlijdens blijft wel sterk toenemen.

Tussen 5 en 11 augustus stierven per dag gemiddeld 6,4 mensen, wat bijna een verdubbeling met een week eerder (+96 procent).

De trends lijken zich voort te zetten. Al enkele dagen groeit het aantal overlijdens per dag, maar vertraagt de groei van het aantal nieuwe besmettingen. Lokaal zijn er wel grote verschillen. In Brussel steeg het aantal bevestigde gevallen op weekbasis met 44 procent, in West-Vlaanderen met 33 procent. Dat laatste is minstens deels te wijten aan de uitbraak in het Stadense Westvlees, zo duidde Sciensano eerder al.

In Antwerpen daalt het aantal bevestigde gevallen intussen met tien procent op weekbasis. Ook Limburg (-3 procent) en Luik (-8 procent) zien dat cijfer dalen.

Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft stijgen. Tussen 5 en 11 augustus waren er per dag gemiddeld 32,6 opnames, een stijging met 47 procent in vergelijking met de week ervoor. In totaal werden al 18.644 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag lagen er 310 mensen in het ziekenhuis (+1), van wie 80 op de intensieve zorg (+6). 45 van hen (+3) worden beademd.

In totaal zijn er in ons land al 77.113 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 922 meer dan vrijdag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.