Johnson & Johnson noteert forse winstsprong

Johnson & Johnson heeft winst en omzet vorig jaar fors zien stijgen. Vooral de divisie medicijnen op voorschrift dreef de cijfers hoger. Onder meer de verkoop van het Janssen-vaccin tegen COVID-19 zorgde voor hogere cijfers in die afdeling, zo meldt J&J. Bovendien herstelde de verkoop van voorschriftvrije middelen en medische toestellen van een coronaknauw.

De omzet steeg in heel 2021 met 13,6 procent tot 93,8 miljard dollar (ruim 83 miljard euro). De winst ging net geen 42 procent hoger tot 20,9 miljard dollar (18,5 miljard euro). In het slotkwartaal was de winst met 172,5 procent gestegen, de omzet met 10,4 procent.

Het bedrijf ziet 2022 met vertrouwen tegemoet. J&J mikt op meer winst en omzet, al zou de stijging beperkter zijn dan in 2021.

J&J verwacht daarbij meer inkomsten uit het coronavaccin. De omzet uit de verkoop van dat vaccin zou in heel 2022 uitkomen op 3 tot 3,5 miljard dollar. Dat is meer dan de 2,4 miljard dollar in heel 2021, al deed de verkoop enkel in het slotkwartaal (1,6 miljard euro) misschien meer verhopen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.