Johnson & Johnson kiest Gent als Europese productiesite voor bloedkankertherapie

Janssen Pharmaceutica, de dochter van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson (J&J) krijgt er een prestigieuze site bij. In het Tech Lane-wetenschapspark van de UGent in Zwijnaarde begint later dit jaar de bouw van de eerste productiesite voor celtherapie van Janssen Pharmaceutica. Daar zullen op zowat 26.000 vierkante meter vanaf 2023 behandelingen voor bloedkankerpatiënten van over heel Europa geproduceerd worden, bericht De Tijd.

J&J werkt aan de kandidaat-­behandeling met het Chinese biotechbedrijf Legend Biotech. Het diende eind april een goedkeuringsdossier in bij het Europees geneesmiddelenagentschap en krijgt mogelijk midden 2022 groen licht. Details over de investeringskosten en het aantal jobs geeft J&J niet. "De keuze voor Gent heeft onder meer te maken met de ruimte, de kostprijs van de locatie, het lokale ecosysteem, het talent en de bereikbaarheid", zegt Kris Sterkens, de CEO van Janssen Pharmaceutica België.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.