Israël voert enkele coronamaatregelen opnieuw in vanwege deltavariant

Israël heeft verschillende coronamaatregelen, die eerder afgeschaft waren, opnieuw ingevoerd. Dat heeft alles te maken met een stijging van het aantal besmettingen, veroorzaakt door de deltavariant, voorheen ook bekend als de Indiase variant. Zo moeten er aan grensovergangen, in ziekenhuizen en op de internationale luchthaven opnieuw mondmaskers gedragen worden. Het ministerie van Volksgezondheid laat vandaag weten dat de maatregelen meteen ingaan.

Voor de tweede dag op rij werden meer dan 100 nieuwe besmettingen geregistreerd, zo meldt het ministerie.  Door het aanhoudend lage aantal nieuwe besmettingen had Israël vorige week de mondmaskerplicht bijna volledig opgeheven. 

Een andere maatregel die wordt ingevoerd, is een boete van ongeveer 1.400 euro voor ouders wier kinderen de quarantaineregels schenden.

De Israëlische premier Naftali Bennett sprak dinsdagavond van een"nieuwe uitbraak" van het coronavirus en kondigde aan dat het zogenaamde "coronakabinet" opnieuw geïnstalleerd wordt. 

Israël, een land van negen miljoen inwoners, voert sinds 19 december met succes een vaccinatiecampagne. Bijna 5,5 miljoen mensen hebben al een eerste inenting gekregen, ruim 5,2 miljoen onder hen is volledig gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.