Inge Neven komt aan hoofd van VITO

Brussels coronacrisismanager Inge Neven wordt de nieuwe CEO van VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek uit Mol. Dat heeft de raad van bestuur beslist na een uitgebreide selectieprocedure en de Vlaamse regering heeft de beslissing vrijdag bekrachtigd. Neven start in haar nieuwe functie op 1 september. Ze volgt Dirk Fransaer op die de onderzoeksinstelling 22 jaar leidde.

De 46-jarige Neven genoot een opleiding als bio-ingenieur, met de meest technische major en een thesis over precisielandbouw. Ze volgde nog een bijkomend jaar aan het Franse "L'institut Agro Montpellier", een internationaal gerenommeerde landbouwfaculteit, gespecialiseerd in landbouw, voeding en leefmilieu. Na haar wetenschappelijke studies behaalde ze een MBA aan de Vlerick Hogeschool. 

Ze ging nadien aan de slag bij consultant ADLittle en de start-up Empact. Ook was ze vier jaar actief voor een ngo in West-en Centraal-Afrika. Na haar terugkeer in België werkte ze onder meer voor een retailorganisatie en voor de onderzoeksorganisatie imec. Ze werd bekend bij het grote publiek als gezicht van het coronabeleid en de gezondheidspreventie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

"VITO staat reeds jaar en dag bekend als een onmisbare schakel als expertisecentrum op het pad naar een duurzaam en innovatief Vlaanderen. VITO zet zich dag en nacht in voor de transitie naar een duurzame wereld en biedt innovatieve antwoorden op maatschappelijke uitdagingen", zegt Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Jo Brouns (CD&V), die het volste vertrouwen uitspreekt in de keuze voor Inge Neven.

Inge Neven werd onlangs ook verkozen tot extern bestuurslid van Domus Medica.

> Domus Medica: nieuw bestuur

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.