In 234 woonzorgcentra al minstens 31.500 personen gevaccineerd (Zorg en Gezondheid)

Tot en met woensdag 16 januari zijn aan 234 woonzorgcentra vaccins geleverd om 26.503 bewoners te vaccineren. Dit aantal houdt geen rekening met de zesde dosis die uit elke flacon van het Pfizer-vaccin gehaald kan worden en waarvoor de woonzorgcentra de instructies hebben om hun personeel mee te vaccineren. Met die extra dosissen zullen dus al meer dan 5.000 personeelsleden intussen gevaccineerd zijn.

Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat daarmee enkele cijfers rechtzet die eerder op de dag op een persconferentie van de Vlaamse regering werden gecommuniceerd.

Die eerdere cijfers waren gebaseerd op een verkeerde berekening en onvolledige registratie in het e-loket. "Niet alle woonzorgcentra vullen dat e-loket even systematisch in en bovendien waren er verschillend e dubbeltellingen."

"We moeten dus opnieuw evalueren of en hoe we deze cijfers kunnen gebruiken om te rapporteren over de vaccinatie in onze woonzorgcentra. We zullen dit zo snel mogelijk doen", verontschuldigt woordvoerder Joris Moonens van Zorg en Gezondheid zich.

De meest betrouwbare cijfers zijn momenteel het aantal vaccins dat geleverd wordt om meteen toe te dienen aan bewoners en personeel, aldus nog Moonens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.