4 Belgische ziekenhuizen in de 2024 ranking van de beste 'smart' ziekenhuizen ter wereld

Voor het derde jaar hebben Newsweek en Statista de lijst van 's werelds beste 'slimme' ziekenhuizen voor 2024 gepubliceerd (World's Best Smart Hospitals 2024 ). Op de lijst staan 330 ziekenhuizen met slimme technologie in 28 landen die zich onderscheiden door hun gebruik van elektronische functies, telegeneeskunde, digitale beeldvorming, artificiële intelligentie en robotica. Op de lijst staan 4 Belgische ziekenhuizen.

Geneeskunde en technologie zijn nauw met elkaar verbonden, aangezien sommige van de belangrijkste medische vorderingen alleen mogelijk zijn gemaakt door technologische innovatie. Vandaag zijn we getuige van de opkomst van intelligente technologieën die medische informatie sneller en nauwkeuriger delen, terwijl ze patiënten betere zorg bieden.

Tot de ziekenhuizen op deze lijst behoren zeer gerespecteerde instellingen zoals de Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Massachusetts General Hospital, Johns Hopkins Hospital en Mount Sinai Hospital in de Verenigde Staten, Charité - Universitätsmedizin Berlin in Duitsland, Samsung Medical Center in Zuid-Korea en Sheba Medical Centre in Israël, om er maar een paar te noemen.

België hoeft zich nergens voor te schamen, met 4 van de meest 'intelligente' ziekenhuizen ter wereld.

UZ Leuven - Campus Gasthuisberg staat op plaats 126, Cliniques Universitaires St Luc op plaats 181, Hôpital Erasme - ULB op plaats 186 en AZ Maria Middelares op plaats 235.

> Bekijk de volledige ranglijst hier

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.