Domus Medica: "Leg meer realisme aan de dag"

Net als bij het ziekenhuispersoneel wordt ook de vaccinatie van zo'n 2.500 huisartsen en tandartsen tijdelijk 'on hold ' gezet. Ook daar komt het nieuws hard aan, zegt Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica. Daarom roept hij andermaal op tot meer realisme in de communicatie over de vaccinatiecampagne. "Beperk u tot de cijfers met de reële stock", klinkt het. "Het is niet werkbaar iets in het vooruitzicht te stellen dat dan uiteindelijk toch niet kan doorgaan."

Gisteren bleek dat Pfizer de komende weken minder vaccins kan leveren dan oorspronkelijk gecommuniceerd. Daarop besliste het Agentschap Zorg en Gezondheid, in spoedoverleg met de Taskforce Vaccinatie, om de vaccinaties in de ziekenhuizen alvast on hold te zetten om zo de vaccinatiecampagne van de woonzorgcentra niet in het gedrang te brengen. Het nieuws werd op ontgoocheling onthaald door de getroffen ziekenhuizen, maar ook een 2.500-tal huisartsen en tandartsen die ouder zijn dan 65 jaar en nog aan de slag zijn, zien hun spuitje voor onbepaalde tijd uitgesteld worden.

Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, geeft aan dat de ontgoocheling voelbaar was. Daarom roept hij andermaal op om uit te gaan van hoeveel vaccins effectief in stock zijn. "Leg meer realisme aan de dag om zo geen verwachtingen te creëren die dan uiteindelijk toch niet vervuld kunnen worden", klinkt het. Op die manier sluit hij zich volmondig aan bij de boodschap van topvrouw Margot Cloet van Zorgnet-Icuro.

Bovendien rijst bij Van Giel ook de vraag wat de impact zal zijn op de timing voor de inenting van de andere zorgverleners in de eerste lijn. Die komen sowieso pas in een latere fase aan bod.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.