Vier nieuwe testcentra voor asymptomatische personen in het Brussels gewest (Maron)

In het Brusselse moet er op korte termijn vier nieuwe testcentra komen waar asymptomatische personen terecht kunnen voor een COVID-19-test. Dat nieuws bevestigt Brussels minister voor Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) aan Belga. De testcapaciteit wordt daarmee opnieuw verhoogd en dat moet dan weer de enorme drukte wegnemen die de huisartsen momenteel ondervinden.

De Brusselse overheid werkt samen met de Gemeenschappelijk Gemeenschapscommissie aan het plan om binnenkort vier nieuwe testcentra te openen waar, net zoals het testdorp in Antwerpen, op grote schaal kan getest worden.

"De exacte locaties kan ik nog niet meegeven, maar we werken bijvoorbeeld al een tijdje aan het vinden van een locatie dichtbij het station Brussel-Zuid. Ook de exacte timing is nog onduidelijk. We willen niet op de zaken vooruit lopen, maar we werken er hard aan", vertelt minister Maron.

Dankzij de opening van de nieuwe testcentra kan het aantal testen in Brussel in een eerste fase stijgen naar een gemiddelde van 5.000 per dag en later zelfs naar 9.000. Dat ligt in lijn met de federale capaciteit die naar 90.000 tests per dag voor België moet stijgen, meldt Maron nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.