Voor informatica-adepten: content van uw content? (Congres MIC)

Het thema dit jaar van het traditionele Medisch Informatica Congres (MIC) is: “Medische informatie in de praktijk: content van uw content !? Afwisselend wordt het georganiseerd in Nederland en België. Dit jaar is België de gastheer.

Donderdagavond richt zich traditioneel wat meer op integratie en gegevensuitwisseling met de eerste lijn. Vrijdag focust meer op EPD-implementatie ervaringen in ziekenhuizen, op manieren om het dossier te structureren voor gebruik en hergebruik en op Natural Language Processing.  Ook enkele sprekers van IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) en Voka Health maken hun opwachting.

Het doelpubliek is breed: federale en regionale beleidsmakers, (ziekenhuis) directies en stafleden, huisartsen en specialisten, IT- , beleidsinfo – kwaliteitsmedewerkers, medewerkers van bedrijven, onderzoeksgroepen en universiteiten: een mix van iedereen die begaan is met (her)gebruik van medische informatie.

Het congres pakt ook uit met een primeur: MIM Snomed Hackathon. In samenwerking met AZ Sint-Lucas te Gent zal men samen met een aantal gespecialiseerde leveranciers proberen om meer dan 400.000 medische voorgeschiedenislijnen te structuren naar Snomed CT, ter voorbereiding van de migratie naar een gestructureerde probleemlijst in het nieuwe EPD. Met een gespecialiseerde evaluatiecommissie volgt een rapportering over de aanpak, de resultaten en de stand van de technologie.

Plaats van afspraak: Elzenveld Hotel & Seminarie te Antwerpen, op donderdagavond en vrijdag 22 en 23 november 2018.

> U kunt zich hier inschrijven.

Accreditatie is in België aangevraagd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.