Vas betreurt besparingen huisartsenkringen en impulsfonds

Zopas besliste minister Beke (CD&V) tot besparingen in de huisartsgeneeskunde. Het Vlaams Artsensyndicaat vindt die besparingen een verkeerd signaal, zeker als men de laagdrempelige zorg aan de bevolking wil bevorderen

Eigenlijk dateert de besparingsbeslissing al van 20 december 2019,  maar het bericht bereikte het VAS laattijdig. "In een mail van 7 januari werd ons laconiek meegedeeld dat “de werkingssubsidie, de aanvullende subsidies aan de huisartsenkringen om 'een centraal oproepnummer en lage bevolkingsdichtheid' operationeel te maken” gereduceerd worden met 6%. Ook het Impulsfonds zou in de klappen kunnen delen: "Er worden dreigend “andere besparingsdoelstellingen” in het vooruitzicht gesteld", aldus Vas-voorzitter Marc Moens.

"Wij betreuren ten zeerste dat minister Beke nu zonder enig overleg dergelijke besparingen bij de huisartsen oplegt, terwijl de Vlaamse regering de voorbije jaren altijd de huisartsgeneeskunde heeft gesteund. Dit is een slecht signaal als men de laagdrempelige zorg aan de bevolking wil bevorderen."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.