Update CHA focust op personen met een beperking

In een nieuwe editie van de intussen welbekende ‘updates’ staat het Centrum Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Antwerpen op 9 juni stil bij de zorg voor personen met een beperking.

Overkomt het u ook wel eens dat uw tenen gaan krullen als u sommige patiënten in de wachtzaal ziet: mensen die traag van begrip zijn, die veel tijd vragen en die ondanks al uw inspanningen niet de gepaste zorg krijgen?

Met deze update willen het Centrum Huisartsgeneeskunde de collega’s graag bewust maken van valkuilen. Sprekers zullen handvaten aanreiken in de dagelijkse zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis of een niet-aangeboren hersenletsel. Deze inzichten en aanbevelingen zijn ook van toepassing in de zorg voor een veel grotere groep (30%!) van patiënten met ‘lage gezondheidsvaardigheden’.

De formule is nog steeds dezelfde: een huisarts brengt een casus aan, een expert geeft hierbij context en reikt oplossingen aan.

Wanneer? Zaterdag 9 juni van 9 tot 13 uur

Waar? UA Campus Drie Eiken, Promotiezaal 

Het programma vindt u hier. Via die pagina vindt u de weg naar het inschrijvingsformulier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.