Nieuwe provinciale raden Orde: de namen

Deze week duidden de provinciale raden elk hun nieuwe bestuur aan dat geïnstalleerd wordt na de recente verkiezingen. Een overzicht Een overzicht per provincie van de nieuwe voorzitters, ondervoorzitters en secretarissen, die een mandaat voor minstens drie jaar opnemen.

In West-Vlaanderen maakt dr. Lieven Wostyn, medisch directeur van AZ Delta Roeselare, zijn comeback als voorzitter. Hij is al aan zijn vijfde mandaat toe en lost dr. Roeland Dierickx af. Hij blijft ook lid van de nationale raad. Ondervoorzitter is nog steeds dr. Wim Debrabandere, die een huisartsenduo vormt met secretaris dr. Dirk Vuylsteke. Die laatste neemt de plaats in van de welbekende dr. Ralph Pacqueu.

Oost-Vlaanderen gaat verder met dr. Pieter Van Mulders als voorzitter, geflankeerd door Martine Neckebroek (adjunct-kliniekhoofd dienst Anesthesie UZ Gent) als ondervoorzitter. Em. Prof. dr. Guy Vanderstraeten wordt er secretaris.

De provinciale raad Vlaams-Brabant/Brussel vaardigt Prof. dr. An Sermon af als voorzitter. Een bekende naam als chirurg-traumatoloog aan het UZ Leuven. Ondervoorzitter is nu  ouderenpsychiater UPC KU Leuven dr. Robert Van Bugggenhout. Het mandaat van secretaris vat dr. Johan Marchand te beurt (kliniekhoofd algemene pediatrie UZ Brussel).

In Limburg bllijft dr. Jos Vandekerkhof, medisch directeur Jessa ziekenhuis, aan het roer staan als voorzitter. Hij wordt geflankeerd door twee huisartsen: dr. Filip Verhaeghe,  neemt het mandaat van ondervoorzitter voor zijn rekening en dr. Lies Vanderperre is de nieuwe secretaris.  

Antwerpen sluit de rij met enkele vertrouwde gezichten: dr. Jean Colin, huisarts, die de voorzittershamer hanteert nadat hij ondervoorzitter was. Die laatste taak wordt nu ingevuld door dr. Bernard Hepp, ooit aan het hoofd van de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle. Dr. Jacques Gielen (geriater AZ Diest) tot slot is nu secretaris met dienst. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Lucas Mertens

    25 mei 2021

    De Orde DISCRIMINEERT artsen zonde medische activiteit op basis van leeftijd: artsen zonder medische praktijk , jonger dan 67 jaar, moeten een bijdrage betalen die 3,4 maal hoger is dan de oudere collega's.
    Tevens levert de Orde welwillendheidsattesten af aan artsen, die hier tegen protesteren.


    Dokter Lucas Mertens