New Deal: Riziv wil u voor focusgroepen

"Gezocht: huisartsen voor focusgroepen rond de organisatie en financiering van de huisartsenpraktijk". Met die boodschap pakt het Riziv uit. "Samen met de sector willen we toewerken naar oplossingen: een nieuwe en duurzame organisatie en financiering van de huisartsenpraktijk, met taakdelegatie en ondersteuning, waar huisartsenpraktijken voor kunnen kiezen eens geïmplementeerd", heet het.

De huisartsenpraktijken staan voor grote uitdagingen: tekort aan huisartsen, meer zorgvraag bij chronische ziekten, weinig ondersteuning in de praktijk,... somt het Riziv op. Iets wat u elke dag aan den lijve ondervindt. Maar om tot oplossingen te komen, wil de administratie dat doen samen met de sector.

Een nieuwe en duurzame organisatie en financiering van de huisartsenpraktijk uitwerken met taakdelegatie en ondersteuning, waar huisartsenpraktijken voor kunnen kiezen eens geïmplementeerd? Laat dan uw stem horen.

"Dat kan via LOK-groepen die zich dit najaar willen inzetten in onze focusgroepen. Schrijf u in voor 25 september", luidt de oproep.

Concreet worden nog 10 LOK-groepen uit het hele land gezocht "om onze reflecties over de New Deal voor de huisartsenpraktijk aan de praktijk te toetsen. We nodigen de geselecteerde LOK-groepen uit voor 2 sessies tussen oktober en december 2022."

U kan zich nu aanmelden via het aanmeldingsformulier voor 25 september 2022. 

Artsen: naar een New Deal voor de financiering van uw huisartsenpraktijk

> "Huisartsen meer betrekken" (KCE)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.