Medisch Centrum Wenduine: plus vijf specialisten

Het eerste medisch centrum uit de regio groeide in amper enkele jaren uit tot een populair alternatief voor de ziekenhuizen in de regio, heet het. Het breidt nu uit met vijf specialisten. Huisarts-stichter Peter Versyck ziet een resem redenen voor dat succes.

Het is al jaren bekend dat er een huisartsentekort bestaat in de Kuststreek, wat onlangs weer in de actualiteit kwam omdat het probleem almaar nijpender wordt. Dokter Versyck dacht in dat opzicht vooruit met zijn medisch centrum, als een van de weinige artsen in de regio met vrije consultaties.
In Het Nieuwsblad legt dokter Versyck uit waarin het succes schuilt van zijn initiatief, dat momenteel niet minder dan negen specialisten, drie huisartsen en zeven paramedici in de rangen telt. “Naast de samenwerking met AZ Zeno Knokke/Blankenberge is er nu ook een overeenkomst met AZ Oostende. Naast specialisten orthopedie, dr. Vander Eecken, dr. Vererfven dr. Eggerding en heelkundig arts dr. Horevoets vervoegen nu ook vijf nieuwe, vrouwelijke, specialisten ons team. Dokters Roef en Winne komen van de afdeling Endocrinologie en ook dr. De Pauw en dr. Terwecoren, beiden neurologen, zijn hier beschikbaar. Een vijfde nieuwe aanwinst is dokter Muriel Stubbe. Zij was professor aan de VUB, is actief als reumatoloog en gespecialiseerd in sportgeneeskunde.”

Korte wachttijden, laagdrempelig

"We zijn een echte KMO aan het worden, en vooral heel belangrijk bij dit alles: mensen worden hier heel snel geholpen en kunnen binnen ons centrum makkelijk worden doorverwezen, en dat met kortere wachttijden. Een afspraak is niet nodig en dat is voor de patiënten, inwoners én tweede verblijvers, een opsteker van formaat”, besluit hij.

Meer info vindt u hier. 

> Helft steden en gemeenten heeft weet van patiëntenstop huisartsen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.