Laureaten Zorgvinding 2017: een mooi gezelschap

De laureaten van de Zorgvinding 2017 van In4care werden in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen bekendgemaakt. Zij krijgen elk 10.000 euro. Later zullen we laten zien wat er van deze zorgvindingen terechtgekomen is.

De zes zorgvindingen zijn (per categorie):

- Algemene ziekenhuizen: H. Hartziekenhuis Lier, dat met Helpilepsy een digitale assistent ontwikkelde om het zorgpad van epilepsie te ondersteunen zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

- Ouderenzorg: Mentor vzw, dat met de D’oede doze anderen laat ervaren hoe het is om fysieke ouderdomsproblemen en dementie te hebben om zo meer empathie, respect geduld en betrokkenheid te stimuleren bij de medewerkers.

- Geestelijke gezondheidszorg: PZ Bethaniënhuis, dat met Stap voor Stap een app ontwikkelde voor patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel om met een stappenplan structuur aan te brengen in hun dagelijkse leven.

- Ondersteuning voor mensen met een beperking: OLV Aalst, dat met My Add On krukken en rolstoelen pimpt en bijvoorbeeld een speciale mat ontwikkelde om bij regenweer rolstoelbanden schoon te vegen.

- Kind & Jeugdzorg: Tonuso vzw, die een digitaal JoHari-venster ontwikkelde voor de jeugdhulp in Vlaanderen.

- Kankerzorg: AZ Maria Middelares, dat de RemeCoach een app inzet die patiënten begeleidt bij antikankerbehandelingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.