Deel van afdeling geriatrie ZOL in quarantaine door uitbraak norovirus

Een deel van de afdeling geriatrie van de Genkse campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is getroffen door de uitbraak van het norovirus.

ZOL-woordvoerder Jurgen Ritzen bevestigde maandagavond dat een deel van de afdeling geriatrie in quarantaine is geplaatst. "De situatie is momenteel helemaal onder controle en dat dankzij de inspanningen van verpleegkundigen, artsen en de dienst Ziekenhuishygiëne. Hierdoor is de uitbraak tot een afdeling beperkt gebleven", aldus Jurgen Ritzen van het ZOL.

Binnengebracht

Omwille van de virusuitbraak gelden er momenteel bijzonder strikte hygiënische maatregelen. De maatregelen zijn van kracht zodat het virus zich niet verder kan verspreiden. Volgens Ritzen is het virus in de afdeling geriatrie binnengebracht. Het virus heeft zich dus niet in het ziekenhuis zelf ontwikkeld. Mensen van buiten het ziekenhuis die symptomen hebben van de ziekte, wordt ook met aandrang gevraagd om weg te blijven. Symptomen na de uitbraak van het virus zijn onder meer misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn en krampen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.