Covidscreening voor reizigers in RZ Tienen om huisartsen te ontlasten

Wie op reis vertrekt of terugkeert uit het buitenland, moet afhankelijk van de bestemming een covidtest laten afnemen. Om huisartsen van deze taak te ontlasten, kunnen vertrekkende en terugkerende reizigers voortaan in RZ Tienen terecht voor een covidtest.
“De tests worden afgenomen in de triageboxen voor ons ziekenhuis en nadien verwerkt in ons laboratorium. Momenteel kunnen we ongeveer 150 tests per dag verwerken, maar we schalen tegen sneltempo op en zullen binnenkort onze capaciteit kunnen verdubbelen”, vertelt klinisch bioloog dr. Silvie Nickmans. “Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen de kans te geven om veilig op vakantie te vertrekken.”

Vertrekkende reizigers kunnen telefonisch een afspraak maken op het nummer 016 80 94 58. De prijs van een screening is 50 euro per persoon en het resultaat is binnen de 24 uur beschikbaar.

Vanaf 1 juli voorziet de overheid een terugbetaling van twee PCR-testen voor vertrekkende reizigers die nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren. Terugkerende reizigers maken hun afspraak online via testcovid.doclr.be en hebben een code nodig die ze via SMS van de overheid ontvangen.

Meer informatie over de screening is hier te vinden. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.