Bvas hoopt op constructieve dialoog met Frank Vandenbroucke

Bvas feliciteert Frank Vandenbroucke met zijn aanstelling als vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid in de nieuwe regering De Croo, en hoopt op een constructieve dialoog.  Voorzitter Philippe Devos hoopt dat hij die dialoog kan aanknopen startend vanop een wit blad.

Frank Vandenbroucke was in de regering Verhofstadt van 1999 tot 2003 een deskundig minister van Sociale Zaken die met grote kennis van zaken zijn dossiers beheerde, schetst Bvas de ervaringen van toen. "Tijdens zijn ambtstermijn deden zich heel wat conflicten voor maar dat belette hem niet om steeds de deur open te laten voor overleg en dialoog met de artsen."

Bvas rekent erop dat de minister na zijn nieuwe aanstelling dezelfde luisterbereidheid aan de dag zal leggen als in zijn eerste periode op Sociale Zaken, "zodat we de constructieve dialoog kunnen hervatten zonder vooroordelen van welke kant dan ook."

Correcte verdeling groeinorm

"Voor het eerst in lange tijd legt het regeerakkoord een wettelijke groeinorm van 2,5% in de gezondheidszorg vast. Dat is goed nieuws maar we dringen erop aan dat de groeinorm verdeeld zal worden op een correcte manier, in verhouding tot de noden van de bevolking. Het is daarnaast ook belangrijk dat de nieuwe regering de basis legt om verdere innovatie in de geneeskunde te faciliteren."

"In tegenstelling met mijn voorgangers ken ik als jonge Bvas-voorzitter Frank Vandenbroucke (nog) niet persoonlijk. Elke nieuwe minister verdient het om met een wit blad van start te gaan. Zelf heb ik geen a priori’s en ik hoop hetzelfde van de nieuwe minister."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.