Bvas fluit Riziv terug voor verplichte derdebetaler

In een ijzige brief, gericht aan medicomut-voorzitter Jo De Cock, distantieert de Bvas zich van een recente Riziv-persmededeling. In die mededeling liet het Riziv weten dat de medicomut geen wijzigingen aanbrengt in de datum waarop de huisartsen de verplichte derdebetaler moeten toepassen.

De regering legde de invoering van de verplichte derdebetalersregeling voor huisartsen vast op 1 juli 2015, ondanks protest daartegen op de zetel van het Riziv. Daarop vertrok een persbericht van het Riziv. Boodschap: het overleg artsen-ziekenfondsen wijzigt de datum niet waarop de huisartsen de verplichte derdebetaler moeten toepassen voor patiënten met recht op een verhoogde tegemoetkoming. Maar daar ging het Riziv zijn boekje te buiten, vindt Bvas-voorzitter Lemye. "Zoals u weet, behoort deze wijziging niet tot de bevoegdheid van de medicomut", schrijft hij. "Via een persbericht laten geloven dat de medicomut uit eigen wil deze datum behoudt, is dan ook een grove leugen."

Lemye neemt het niet dat de artsen zo het bad worden ingetrokken tegen hun wil in. Ze konden hun akkoord daarvoor immers nog niet geven. "Sta mij toe deze informatie te corrigeren", besluit hij ijzig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.