AZ Turnhout en Imelda: unieke blik op zorg via TVPlus

Sinds zaterdag 3 november zendt RTV/TVPLUS 12 afleveringen uit van een reeks over de zorg waarin patiënten van AZ Turnhout en het Imeldaziekenhuis van Bonheiden hun hartverwarmend verhaal brengen.

Elk ziekenhuis selecteerde een 6-tal diensten die uitgebreid in de kijker worden gezet en waarin één of meerdere patiënten centraal staan. Ze vertellen over hun ziekte, over de zorg die ze in het ziekenhuis krijgen, over de twijfel, maar ook over de mooie momenten.

“Aan de reeks is een maandenlange voorbereiding samen met de mensen van RTV vooraf gegaan, maar we zijn heel tevreden met het resultaat.” Dat zegt Lies Delvaux, communicatiedienst van AZ Turnhout. “Het was voor ons belangrijk dat er op elk moment rekening werd gehouden met wat de patiënten en medewerkers al dan niet in beeld wilden en welk verhaal ze wilden brengen, respect voor de privacy en de rust op de afdelingen waar werd gefilmd, moesten gegarandeerd worden.”

Het resultaat zijn 12 mooie afleveringen die vanaf 3 november elk weekend in een lus worden uitgezonden op TVPLUS. Ook op de website van TVPLUS zijn de afleveringen te herbekijken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.