Almaci over Nollet: "We zijn een hechte familie, maar hier ben ik het niet mee eens"

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is kritisch voor haar Ecolo-collega Jean-Marc Nollet, die vanochtend toegaf al weken meer dan één knuffelcontact te hebben. "We zijn een hechte familie, maar hier ben ik het niet mee eens", zegt ze.

Nollet staat zichzelf sinds enkele weken toe om thuis twee mensen te ontvangen, een koppel, zei hij vanochtend op de RTBF-radio. Daarmee overtreedt hij dus de beperking tot één nauw contact of knuffelcontact.

Groen-voorzitster Meyrem Almaci is het niet eens met de uitspraken van haar Franstalige collega. "Het is voor iedereen moeilijk, maar politici hebben een voorbeeldrol", zegt ze. "De coronamaatregelen zijn hard nodig. Mijn focus ligt en blijft bij het klein krijgen van de pandemie en het maximaal beschermen van het mentaal welzijn van de bevolking. Kritisch debat over de maatregelen mag en moet mogelijk blijven", vindt Almaci. "Maar als politici bepalen wij de regels en is het belangrijk om ook het voorbeeld te geven."

Eerder reageerden PS-voorzitter Paul Magnette, Vlaams minister-president Jan Jambon en het kabinet van premier Alexander De Croo al verontwaardigd op de uitspraken van Nollet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.