Aan minister Vandenbroucke: wat met recht op compensatievergoeding coronapositieve arts?

Huisarts op rust Rufij Baeke (SVH) richt zich tot minister Vandenbroucke naar aanleiding van een collega die omwille van coronapositief testen, haar praktijk tijdelijk dient stop te zetten. Heeft ze recht op een compensatievergoeding? Ze is zeker niet de enige.

Geachte heer Minister,

U zal zich mogelijk ons huisbezoek in Scherpenheuvel op een winterse zondagvoormiddag herinneren nadat U uitnodigde voor overleg daags voordien.

We hadden het toen o.m. over onze Ertveldse collega,die dodelijk ziek was en zijn betaling van sociale lasten - over het opstarten van een permanentiehonorarium voor de huisarts met wachtdienst e.d.

Ik dacht daaraan terug - nu als huisarts met pensioen - toen ik dit weekend een mail onder ogen kreeg ivm een collega die omwille van Corona-positief testen, haar praktijk tijdelijk dient stop te zetten.

Zij vraagt - via de sociale media - info ivm een eventueel recht op compensatievergoeding en ontving heel wat reacties.

De ware toedracht zou de collega best van U horen.

Ongetwijfeld zijn er nog huisartsen in dezelfde situatie - in mijn eigen regio heb ik weet van een huisarts die maanden geleden werd gehospitaliseerd n.a.v. de eerste golf.

Kan U naar de huisartsen duidelijk zijn in verband met hun rechten ?

Dank in hun naam - ikzelf heb immers het immense geluk gehad (ondanks een zwaar verkeersongeval) van nooit mijn solo-huisartsenpraktijk te hebben moeten onderbreken en geniet nu van een (zoals bekend) erg beperkt zelfstandigenpensioen - gelukkig op eigen initiatief aangevuld via de VoorzorgsKas-Geneesheren - nu Amonis.

Bij deze mijn excuses dat ik vele jaren geleden U door de heer Voorzitter van de Medico-mut (de heer Perl) liet opbellen midden in de nacht om een correcte afspraak te helpen maken in verband met de opstart van de verloning van het Globaal Medisch Dossier gezien de weerstand van de toen almachtige C.M. en ik blijf U dankbaar voor uw toenmalige toezegging die correct werd uitgevoerd in de daaropvolgende akkoorden.

Ik durf rekenen op een snel, kort en duidelijk antwoord .....want zo blijven wij U ons herinneren.

Rufij BAEKE - plattelands- solo-huisarts "op rust" * Syndicaat Vlaamse Huisartsen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    22 oktober 2020

    Wel , Felix Kenens uit Ertvelde was een jaargenoot van mij en Ann Vandenbroucke , de zus van Frank !
    Ik herinner me nog heel goed hoe Felix , terminaal van zijn longkanker , nog de hort op moest om zijn sociale bijdragen te betalen !
    Die sociale bijdrage is zo hoog omdat dokters in het wit werken daar waar AdvokRaten en " stielmannen " in het zwart werken !
    Dus : op papier zijn de " dokteurs " de poenschepoers en de anderen behoeftige sukkelaars !
    Daarom ook dat dokteurs , in tegenstelling tot pompiers , flikken en luchtverkeerslijders geen GEVARENPREMIE " genieten "!
    Wie studeert voor Huisarts moet van Hoger Hand gezegend zijn met een Perfekte Gezondheid , denk daar maar eens aan alvorens je ingaat op het radiospotje om in een handomdraai zelfstandige te worden !